No niin viikonlopusta selvitty, väsyttää ankarasti ja jalat on niin kipeät että kävely on melkoista vaappumista. Kävelykilometrejä tuli viikonlopun aikana enemmän kuin runsaasti. Ja sitten niitä kuulumisia...

Sirillä ja Tinolla meni reissu hienosti, hoidossa olivat kuulemma käyttäytyneet kauniisti ja olleet kiltisti. Tino oli pikkasen ikävöinyt eikä ollut syönyt. Paljon kiitoksia Anne ja Ea koiruuksien hoitamisesta ja esittämisestä. Menestystäkin tuli eli Tino oli avo eri1 ja sai sen toisen viron sertinsä, nyt sitten riittää yksi serti joko virosta tai suomesta ja herrasta tulee kahden maan valio. Siri oli sitten avo eh2, kuulemma liian isot silmät :) Lausunnot olivat hyvät ja Tinolla suorastaan loistava, kirjoittelen ne tänne kun ehdin. Pikkusen koiruudet eilen emoa iltasella vahtivat kun kävin pojat kotiin hakemassa ja Tino söi kuin hevonen, eli paasto oli ohitse :)

Kiitos siis Anne ja Ea, ilman teitä ei pojat olisi päässeet reissuun.

Ja sitten kehästä kentälle eli mitä kuului Kauhajoen syksyyn. Reissu meni hienosti, ilmat suosi ei satanut kuin perjantai iltana. Pientä "pirunkuria" oli pojilla koko ajan menossa, mutta isommilta onnettomuuksilta selvittiin. Mitä nyt perjantai iltana yksi ikkuna meni säpäleiksi, kun sitä palloa on niin niin vaikeaa olla potkimatta. Mutta sitten tuo rikoksen väline takavarikoitiin :) vahinkohan se oli ja huonoa tuuria, mutta siitä selvitään rahalla. Valmentaja ja minä viisastuttiin taas edes hieman  ja osataan muillekin kertoa, että:

* Kännykät ja soittimet kannattaa takavarikoida yöksi, sitä jatkuvaa piipitystä ja vilkutusta ei kestä kukaan.

* Hammastahnat ja teipit kannattaa takavarikoida ja antaa vain tarvittaessa. Nyt on pelaajien kamppeet hammastahnassa kun sitä laitetaan nukkuvan käteen ja kutitetaan naamasta. Teipeillä tekevät nukkuville kavereille ihokarvan poistoja ja huom. myös urheiluteippi käy tähän tarkoitukseen eli sekin vain takavarikkoon :)

* Ruokailun jälkeen kannattaa tarkistaa taskut, ettei vain niihin ole eksynyt ylimääräisiä margariini pakkauksia. Ei todellakaan ole kiva siivota vaatteita niiden räjäyttämisten jälkeen :)

* Urheilujuomat ja energiajuomat kannattaa laittaa laskennan alle, eihän kukaan nuku jos niitä kitataan pitkin yötä

* Öinen "uhkailu ja kiristys" on aivan turhaa, kun yhden saa hiljaiseksi niin toinen aloittaa. Ovat kuin joku vieterilelu, yhden saa maate toinen nousee ylös. Eli paras vaihtoehto on, että lähes kaikki tavarat takavarikkoon, valot pois ja hyvää yötä...ne nukkuu jotka nukkuu. Tosin kaikkien takavarikoiden jälkeen sunnuntai aamuna lähes joka poika sanoi nukkuneensa, kun ei voinut muutakaan tehdä :)

Mutta muuten loistoreissu, hienosti joka jätkä noudatti "kotiintuloaikoja" eivätkä hölmöilleet kylällä, kukaan ei tapellut ja porttikieltoakaan eivät minnekään saaneet, vaikka kaikki rahansa kävivätkin pelikoneisiin tunkemassa. Itseasiassa positiivinen yllätys koko reissu, kertaakaan ei tarvinnut edes kunnolla hermostua. Vaikka välillä tuntui että koko ajan saa olla jostain sanomassa, mutta puhe riitti. Silmät piti tietysti olla selässäkin ja laskutaito hallinnassa, mutta kyllä pelaajat toisistaankin lukua ja huolta kantoivat. Joka kerta tarkistussoittoon vastattiin ja osattiin sanoa kuka on missäkin porukassa ja missä liikkuneet. Nopeasti nuo pojat kyllä Kauhajoen raitille hävisivät kun valmentajan kanssa ilta siellä kierrettiin niin ei juuri näköhavaintoja ollut, mutta jos meni jonnekin kaupan aulaan niin sieltä bongasi lauman pelaamasta.

Pelitkin meni loistavasti eli hopeat kaulassa palattiin kotiin !

Nyt sitten vain väsyttää, henkisestikin nuo ovat raskaista reissuja kun pitää koko ajan olla niin niin tarkkana. Yksi lisävalvoja olisi taatusti tuonut hetken helpostusta, vaikka näin pärjäsimmekin.

ps. jos kentällä tai sen laidalla näkee paljon kastematoja kannattaa jo etukäteen uhata punaisella kortilla eli pelikiellolla jos niitä kuljetetaan majoitukseen kavereiksi...meillä ei onneksi sinne asti madot päätyneet ;)