Ruokaa on kiva laittaa, mutta melkoisen usein ajatus lyö tyhjää "mitä tänään ?". Sain eilen meilillä ystävältä yhden reseptin ja päätin testata sitä.

Eli eilen meillä nautittiin broilerikastiketta + uuniperunoita seuraavalla systeemillä. Tuosta määrästä siis riitti meille neljälle ja jäi vielä tälle päivälle vajaa yhden hengen annos...tosin hunnien ruokamäärät alkavat lähestyä tasoa "miten niin loppui".

Broitsukastike

  • 600g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
  • 1 suippopaprika
  • purkki ananasmurskaa
  • purkki  Flora ruoka kevyt & paksu
  • reilut puolet Koskenlaskija paprika sulatejuustopaketista
  • makeaa chilikastiketta

Ruskista suikaleet pannulla, lisää pilkottu paprika + ananasmurska. Paistele hetki. Lisää Flora ruoka + sulatejuusto. Mausta chilikastikkeella. Anna hautua.

* Helppoa kuin heinänteko :) ja mielettömän hyvää, sai pojalta laatumaininnan sairaan hyvää kastiketta. Olen aivan hurahtanut paprikoihin ja varsinkin noihin suippopaprikoihin ja koska hunnit ei niinkään, uppoavat ne tuollai sopivasti "piilovihanneksina".

Lisäkkeeksi tein sen ainaisen "riisiä eri muodoissa" sijaan uuniperunoita seuraavasti:

Uuniperunan puolikkaat (nämä ensin uuniin ja vasta sitten kastikeen tekoon)

  • tasakokoisia uuniperunoita reilu kilo
  • juoksevaa margariinia
  • suolaa
  • Oltermanni juustoa
  • paprikajauhetta

Pese perunat hyvin, kuivaa paperilla ja halkaise puolikkaiksi. Lado voideltuun uunivuokaan, levitä päälle margariinia ja suolaa. Kypsennä 200 asteissa uunissa noin 50-60 min. Kun ovat kypsiä (kokeile vaikka haarukalla), laita jokaisen perunaviipaleen päälle siivu Oltermannia sekä paprikajauhetta. Paista uunissa vielä 5-10 minuuttia.

* Eipä tämäkään tuottanut suurtakaan vaivaa ja hyviä olivat, varsinkin kuoret...kuulemma :)