Viime aikoina elämä on ollut koiria ja tenavien kuskaamista, vaikka kyllä ruoanlaittoakin...tottakai :) Mutta nyt vasta ehdin tänne laittamaan testaamiani reseptejä/sovelluksia jotka ovat päässeet listallemme. Aiemmin tein Valion sivuilta bongatulta ja itse muokkaamalla ohjeella täytettyä mureketta, joka oli hyvää. Tänään ohjelmistossa oli aiemmin testattua ja tänään muokattua broilerilasagenea, resepti jostain nettisaitilta aikoja sitten, ja sekin oli toooodella hyvää. Reseptin tapaisia niihin tässä:

Tulinen mango-broileri lasagne

600 g hunajamarinoitua broilerinfilettä
1 dl vettä
2 prk ranskankermaa (Valion creme fraichea)
3 rkl mangochutneyta
1 prk mangososetta (=vauvanruokapurkki)
2 rkl makeaa chilikastiketta
3 tl tandoorimaustetta
2 rkl kanafondia
2 rkl hunajaa (myös siirappi käy)
paprika (itse olen käyttänyt keltaista)
täysjyvälasagnelevyjä
150 g juustoraastetta

Ruskista broitsunfileet, saavat jäädä sisältä hieman raaoiksi. Sekoita fraicheen mausteet, jos haluat voit poistaa tai soseuttaa chutneysta mangonpalat itse laitan koko homman vain sellaisenaan. Huuhtaise vedellä paistinpannulta kananmaut ja kaada fraicheseokseen, sekoita. Voitele lasagnevuoka ja laita pohjalle hieman kastiketta sitten levyt. Kasaa tämän jälkeen levyjen päälle: broitsu, paprikakuutiot, kastike jne. jne. Laita päällimmäiseksi levyjen päälle kastiketta + juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Tämän kanssa sopii äärimmäisen hyvin kirsikka/luumutomaatti puolikkaat + tuorekurkku.

Täytetty mureke

400 g jauhelihaa
1 prk Valion maustettua ruokaa Sweet&Sour 5 %
1/2 dl korppujauhoja
1 sipuli tai pakastettuja sipulikuutioita ronskilla kädellä
1 kananmuna
suolaa
 täyte:
Valion Oltermanni -juustoa
ohut leike kinkkua

Tee mureketaikina. Ota puolet mureketaikinasta ja taputtele se uunivuoan pohjalle. Laita pohjan päälle kinkkuviipaleet + juustoviipaleet. Laita loput mureketaikinasta kanneksi. Paista 225 asteisessa uunissa vajaan tunnin.

Tämä herkku maistuu muusin kanssa.

Eli ruokaakin on hunniemo laittanut :) nämä näitä uusia/uudempia tuttavuuksia, muutoin tehty vanhoja perinteisiä. Uudet ideat olisivat kuitenkin enemmän kuin tervetulleita :) Kala on tämän lauman mustalla listalla, mutta muut kelpaisivat ja niitä saa laittaa os. [email protected]

pd. Luca on tooodella villi, kuvia myöhemmin...