Ja taas on "välillä" tullut kokkailtuakin, tässä parisen uutta reseptikokeilua ollos hyvänen. Mureke syntyi aineksilla "mitä loppuja kaapista löytyikään" :) ja banaanikana tyyliin "lisäänpä vaikka tuotakin"
Hunniemon jauheliha-pekonimureke
1 prk tomaattimurskaa
1 dl neljän viljan hiutaleita
125 g pekonia
sipuli
2 kananmunaa
500 g jauhelihaa
n. 1 dl juustoraastetta
suolaa
Santa Marian Mesquite -mausteseosta
Soseuta tomaattimurska ja lisää sekaan neljän viljan hiutaleet. Ruskista pekoni öljyssä sekä kuullota samassa sipuli. Lisää tomaattimurska/neljän viljan hiutaleet seokseen kaikki loput aineet pekoneita myöten. Muotoile uunivuokaan mureke ja paista 200 asteissa uunissa reilun puolisen tuntia eli kypsäksi. Nauti perunamuusin ja keitettyjen kananmunien kera.
Hunniemon banaanikana
400 g broilerin hunajamarinoituja filesuikaleita
sipuli
paprika
1 kypsä banaani
appelsiinimehua
1/2 pkt Koskenlaskija paprikasulatejuustoa
1 prk smetanaa
suolaa
pippuria
kanafondia
Ruskista broitsunfileet öljyssä, lisää sekaan pilkottu sipuli ja paprikan palat, kypsennä. Lisää smetana + sulatejuusto. Muussaa kypsä banaani ja lisää sekaan loraus appelsiinimehua. Lisää seos pannulle. Mausta suolalla + pippurilla + kanafondilla. Anna hautua kannen alla. Tarjoa basmatiriisin ja hunajaporkkanoiden kera.
Hunajaporkkanat
Pikkuporkkanoita pakastealtaasta
suolaa
vettä
juoksevaa hunajaa
Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada kypsistä porkkanoista keitinvesi pois, laita kattila porkkanoineen takaisin sammutetulle mutta kuumalle levylle, sekoittele jotta porkkanat "kuivuvat", kaada sekaan juoksevaa hunajaa.
Että tälläistä kokeiluja tällä erää. Molemmat olivat erittäin onnistuneita, vaikka taaskin nuo mitat ovat vähän niinkuin sinne päin ;) ainakin mausteiden osalta.
torstai, 6. marraskuu 2008
Kommentit