Huoh, eilinen saa todellakin arvosanan KIIRE, säntäilyä sinne ja tänne. Uusi kortti tuli pankista haettua, mutta ajokorttilupa jäi taas haaveeksi ja hamaan tulevaisuuteen, pistävät sen hemmetin lupatoimiston jo vartin yli neljä kiinni, että silleen.


Ruokaakin tuli taas tehtyä ja vaikka meinasin etten mitään uutta kokeile tuli kumminkin sorvattua jonkinmoinen sekoitussysteemi. Pojan kaveri tuli yökylään ja tietäähän sen, että kun pelistä tullaan kahden viisitoistakesäisen kanssa pitää olla oikeeta ruokaa...siinä ei mitkään ranskalaiset ole kuin hätäratkaisu. No tilanne oli se, että oli aikaa reilut puolisen tuntia saada ruoka lähes valmiiksi ja siinä tilanteessa joku uunijuttu on se oikea ratkaisu. Eli kun saa ruoan puolessa tunnissa uuniin, niin jompi kumpi kotona olevista neideistä osaa ja pystyy sen sieltä pois huolehtimaan. Päätin tehdä sovellettua broitsulasagnea, josta riittäisi lauantaillekin lämmitettävää kun emo hyörii koiruuksien kanssa kehissä. Hyvää tuli ja kelpasi kaikille, jotenkin näin se meni:


Broitsulasagne

450 g broitsun hunajamarinoituja fileita/paistisuikaleita
2  pss
keittojuureksia (niitä pienempiä pusseja)
sipulikuutioita (pakaste) noin puoli pussia (n. yhden sipulin verran)
 240 g Santa Maria Rio Grande Salsa -kastiketta
makeaa chilikastiketta
1 prk Flora Kevyt ja Paksu
sitruunapippuria
Santa Maria Pasta Rossa -mausteseosta
n. 5 dl vettä
n. 300 g juustoraastetta
täysjyvä lasagnelevyjä

Paista broitsunfileet tilkassa öljyä. Mausta Pasta Rossa -mausteseoksella + sitruunapippurilla. Lisää pannulle keittojuurekset + sipulikuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna hautua muutaman minuutin. Lisää salsakastike + vesi + Flora Kevyt ja Paksu + makeaa chilikastiketta maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Tarkista maku.
Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain; ensin kastiketta, sitten juustoraastetta, sitten lasagnelevyjä jne. Laita viimeiseksi kerrokseksi kastiketta + juustoraastetta. Ripsauta päälle Pasta Rossa mausteseosta.
Paista uunissa 200 asteessa tunnin verran.

Käytän itse noita täysjyväpasta tuotteita, antavat mielestäni enemmän makua kuin ne ns. tavis vehnäjauhohässäkät. Tuota makeaa chilikastiketta tulee käytettyä melkoisen paljon ja erittäin ihastunut olen Santa Marian erilaisiin maustemyllyihin, ovat kyllä melkoisen arvokkaita mutta maksavat ns. hintansa takaisin ja ovat erittäin riittoisia. Keittojuureksilla pystyy jatkamaan lähes mitä vain ja siten saa taas hunneille niitä piilojuureksiakin :) Tämä lasagnehässäkkä oli ihan mukiin menevää, jotain se ehkä oli kaivannut...mutta mitä, ripauksen suolaa kenties ??? Mutta pääasia oli, että ruoka maistui kaikille ja sen uuniin saamiseen todellakin riitti se puolisen tuntia.

Ihana oli siis tulla kotiin kun tiesi, että ruoka on valmiina ja voi siirtyä seuraavan projektin pariin eli koiruuksien. Takut tuli auottua, karvat harjattua ja kynnet leikattua. Sirin pesemisen jätin kuitenkin väliin, kun ei siitä ollut pitkä aika kun koiruus pesulla kävi ja ei sitten vaikuttanutkaan suihkun tarpeessa olevalta. No yö oli kuitenkin jo pitkällä kun untenmaille pääsin ja aamu tunnetusti tuli liian aikaisin. Menihän siellä pojan pelissäkin melkein yhdeksään illalla...ja muuten jestas kun siellä oli kylmä. Mutta nyt on edessä toivottavasti kiireetön sunnuntai ja takana odotukset ylittänyt lauantai...vaikka ei sitä sertiä tullut kuten tiesin...mutta lauantain ikimuistettavista tapahtumista lisää tuonnenpana, nyt tämän emon on päästävä peiton alle nukkumaan.