Just päätin tänään siivoilla. "Pikkuinen pakko" kun kämpässä on hiekkaa niin, että Saharakin on kateellinen ja lattiat täynnä tassun jälkiä niin, että odotettavissa on soitto Kiasmasta "teillä on siellä kuulemma toooodella hieno tilataideteos". No imurointihan nyt on helppoa koiranpentujen kanssa, nehän kaikki pelkää ja kammoaa imureita...just. Mutta moppaaminen onkin vaikeempaa kun se on pennuista kivaa...no todellakin.

Eli hunniemo aloittaa imuroinnilla, sehän on helppoa, kyllähän minä sen nyt neljän vuoden takaa muistan (kun Tino oli pentu). Ne pennuthan pelkää imureita. Eli aloitetaan:
* Imuri esille, johto seinään...Luca eiiiii, ei pure johtoa. No kyllä se häipyy kun saan imurin päälle. Ensin täytyy vaan purkaa aitarakennelmia, että pääsen imuroimaan. Ei se Luca sinne älyä mennä kun mä vaan äkkiä...Juup pura aita, poista pentu ja kokoa aita uudestaan.
* Okey, aloitetaan sitten imurointi, imuroidaan pala kerrallaan aitoja keräten ja kasaten. Kyllä Luca pysyy poissa kun imuri on päällä.
* Laitetaan imuri päälle, poistetaan pentu johdosta. Poistetaan pentu letkusta. Kielletään, poistetaan pentu puntista. Siirretään aitausta, poistetaan pentu kielletyltä alueelta. Poistetaan pentu johdosta, letkusta, puntista...jatketaan tätä kunnes kämppä on imuroitu...eli noin neljän tunnin päästä :)

Päätettään väsyttää pentu ennen moppausta. Ruokitaan, viedään pihalle, leikitetään niin että väsyy. Kun pentu nukahtaa, hiivitään hakemaan moppi ja aloitetaan...
* Poistetaan äärimmäisen virkeä pentu mopista. Kielletään. Poistetaan pentu mopista....
* Viedään pentu koppaan....ja takaisin koppaan...ja takaisin koppaan...ja takaisin koppaan.
* Yritetään lahjontaa, herkkupalan kanssa koppaan...ja takaisin koppaan...irroitetaan mopista ja takaisin koppaan...
* Kiellettään...takaisin koppaan...irrotetaan mopista...
* Kuivataan lattiaa...kukaan ei voi tajuta kuinka paljon vettä on viitisen litraa pitkin lattioita eli se puolikas ämpärillinen jonka Luca kaatoi. Täytetään ämpäriä...voiko desillä vettä pestä lattiat ???
* Yritetään taas...poistetaan pentu mopista...kiljutaan ei ei ei ei ei ei ei. Irroitetaan pentu mopista, puntista, mopista, puntista, mopista....
* Yritetään rauhoittaa riehuva kakara...irroitetaan riehuva pentu nenästä, korvasta, kädestä, puntista, mopista, Tinosta, Siristä. Harkitaan homman lopettamista ja baarin lähtemistä...
* Ulkoilutetaan pentu...irroitetaan pentu mopista, puntista, Tinosta, mopista, puntista....jne. jne.
* Näin jatketaan kunnes kämppä on mopattu...eli noin viitisen tuntia :)

Ens kerralla hankin kaappiin tarpeeksi kylmää olutta, pienessä sievässä tää voisi vaikka vaan huvittaa :) Tai sitten päätän elää Saharassa ja myydä lattiani kovaan hintaa Kiasmaan tilataideteokseksi....Kyllä pennun kanssa on kivaa ;)