Pikkuinen Luca poika järjesti emolle ja esikoiselle tänään pikkuisen päiväohjelmaa ;)

Kuten aiemmin kirjoitin, että Luca oli pois aitauksestaan kun esikonen tuli suikusta. No laittoi Lucan sinne takaisin ja käskin tsekata kaikki heikkoudet. No meni viemään Siriä ja Tinoa lenkille, laittoi ensin Lucan aitaukseen ja kappas kun tulee takas toisten koiruuksien kanssa...kipittää Luca olohuoneesta vastaan. Esikoinen on aivan, että TÄH. Tarkistaa aitauksen, missään ei ole Lucan mentävää koloa. Nostaa Lucan takaisin ja jää katsomaan mitä tapahtuu...menee parisen sekuntia ja Luca poika kiipeä kuin tikapuita pitkin aitauksesta pois. Eli tämä aitaus oli sellainen "marsu-aitaus", taikakuutioista tehty. No soittaa mulle töihin, että mitäs nyt. Sanon, että suunnitelma B käyttöön ja Luca keittiöön kompostiaidan taakse kuten alunperin oli suunniteltu. Puhuttiin vielä että sieltä se ei pääse kun se "askelväli" on niin suuri. Laittaa Lucan sinne ja menee hakemaan juomakippoa, petiä yms. ja mitä koiruus on tehnyt sen muutaman sekunnin aikana ??? Kiipeää pitkin kompostiaitausta, puolivälin yli jo menossa. Ottaa hampailla kiinni ja sitten käy etu- ja takatassut. Oli kuulemma kipot ja petit lentänyt, kun syöksyy ottamaan tätä hurjapäätä kiinni.

Soittaa mulle, että mitäs nyt ?? Pitäis päästä lähteen kouluun. Puhuttiin, että ei auta muutakuin jättää sitten ilman aitaamista. Mutta mutta, portaat yläkertaan on aidattu just tuolla "marsuaidalla" ja eipä ne mitään estä. Sanon, että selvä minä lähen tulemaan. Eikun autoon ja takas kotiin toi parinkymmenen minuutin matka. Sitten askarreltiin.

Eli pahvitettiin kompostiaitaus sisäpuolelta, pahvit kiinni nippusiteillä. Ja siitä sitten este keittiön oviaukkoon. Sitten Luca aitaukseen ja pois, päätän vielä tulla tsekkaamaan tilannetta ja jumankauta mikä meteli ! Jätkä haukkuu ja kiljuu kurkku suorana, ei auta radiot ei mikään. Hyppii aitausta päin, niin että ei ole enään kuin kymmenkunta senttiä kun on siellä päällä. Siis miten on mahdollista ?? Tollainen pikkuinen vauva.

Emon on pakko lähteä takaisin töihin, mutta onneksi poika tuli koulusta vartin sisään. Oli kuulemma ollut vielä aitauksessa :)

Tänään on siis otettava käyttöön joku muu suunnitelma. Ilmeisesti laitettava Siri ja Tino portin taakse yläkertaan ja Luca alakertaan ja aidattava portaikko sillä pahvitetulla kompostiaidalla. En mä muutakaan keksi. Kun en kuitenkaan vielä halua jättää poikia keskenään. Ja kun alakerrassa ei ole kuin vessan ovi ja vessaan en kyllä Lucaa jätä.

Että ei mikään tyhmä otus, hemmetin viisas ja ilmeisesti liian viisas ja fiksu otus meille :) Eli nyt otetaan käyttöön ei typeryksen pitävät vaan Lucan kestävät aidat. Toivottavasti se ei joku päivä kipitä pystysuoraa seinää tai verhoja pitkin. Miten pieni Tipsupoika voikaan ??? En käsitä, en ole ikinä ennen kuullut tai nähnyt moista...kaikkee sitä oppii...eikä taas hunniemon viisaat "varaudun etukäteen" systeemit pitänyt pätkän vertaa.